Party: Delta Blues Gang (Pula,Hrvatska) & Chaba Tot Bagi Band

> >
Delta Blues Gang (Pula,Hrvatska) & Chaba Tot Bagi Band

Club: BLUES TIME CLUB - Subotica

Upcoming: 14
Date: 21.11.2014 22:00
Address: Dinka Simunovica 26, Subotica, Serbia | show on the map »

Attend »

Party pictures

You will be the first one to know when pictures are uploaded!

Party: Delta Blues Gang (Pula,Hrvatska) & Chaba Tot Bagi Band

Delta Blues Gang unikatni je Hrvatski blues kvartet delta & texas blues izražaja, pobjednik 4th Croatian Blues Callengea i polufinalist 29th IBC - International Blues Challengea, održanog u Memphisu u USA, 2013 godine.

Inače u Memphisu na međunarodnom blues natjecanju, bendu je pošlo za rukom da Hrvatsku predstavi na najbolji mogući način, ulaskom u polufinale (među 40 najboljih na svijetu), što je činjenično najveći uspjeh predstavnika Hrvatskih Blues Snaga u kategoriji bendova od kada Hrvatska šalje svoje predstavnike na to elitno natjecanje.

Riječ o impresivnom blues bendu koji se prvotno zvao The Crossroads, bilo je to 1994. godine. U 2000. godini bend se ponovo okuplja i nazivaju se Crossroads Brothers Blues Bend, a potom, punih 100 godina nakon pojave bluesa, braća Aleksandar i Kristijan Kajtez okupljaju bivše članove obaju bendova i osnivaju Delta Blues Gang i kreće neka nova priča u 2012. godini. Od 2012 u postavi Delta Blues Ganga svoje mjesto našao je vokalista Ernest Lončar da bi ga u sadašnjoj postavi, više nego odlično zamijenila vrsna i iskusna vokalistica Elizabeta Petric.

Četiri glazbenika koja čine sadašnju postavu Delta Blues Ganga su:
Aleksandar Kajtez aka Texas Alexander - slide resonator gitara
Kristijan Kajtez aka Alabama Gus - bas gitara
Elizabeta Petric aka Angel Lee - vokal
Livio Benčić aka Ben Lee - bubnjevi i udaraljke

Bend iza sebe ima dva vlastita glazbena uratka naziva “It Aint Nothin But The Blues – live recorded“, CD iz 2012. godine i „Electric Driving Blues“ – promo CD-DVD iz 2013. godine, kao i na desetke nastupa na uglednim jazz i blues festivalima u Hrvatskoj.

U ožujku 2014 godine bend ulazi u studio Radio Pule–R3 i snima nosač zvuka naziva „American Mile“ koji u Hrvatskoj i EU objavljuje ugledna diskografska kuća SPONA koja je i specijalizirana za blues izdanja u Hrvatskoj i EU. Album „American Mile“ inspiriran je i nadahnut osobnim doživljajem te respektom prema blues glazbi koju njeguju članovi „ganga“ te je potpunosti posvećen „istrčanoj dionici - milji“ tjekom boravka u USA.

Za 2014 bend najavljuje mnoštvo koncerata na open jazz i blues festivalima u Hrvatskoj i u regiji u sklopu turneje «American Mile Tour 2014»:

http://www.youtube.com/watch?v=pyIHAxawFlQ


https://www.deltabluesgang.com/

Ulaz - 300 rsd
tel - 065-212-9-313

Invited: Cuni, Dragan Homesick Mac Ruzic, Andor Koza, Bunford Gabor, Dalibor Sipraga, Dijana Skenderovic, Olga Caric, Ljiljana Stajic, Jovan Miric, Baki Dejna, Dunja Sokolovic, Jolly Roger, Mile Mrkobrada, Flair Bar Tepavac Damir, Dejan Skenderovic, Bibic Bojan, Zo Zirojevic, Marko Bogesic, Boris Saulic, Miodrag Lekin, Marina Vucetic show more »